BESTÄLL NYTT KONTO PÅ BEBISBOKEN>>
Välj typ av konto och beställ aktiveringskod
SKAPA KONTO med aktiveringskod>>
Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
KÖP BEBISBOKEN I PRESENTASK>>
Ge bort Bebisboken i present i exklusiv presentask.
LOGGA IN PÅ BEBISBOKEN>>

Gilla oss på facebook:
 
Vill du tipsa någon om Bebisboken?
Dela med dig på facebook! Klicka här>>

Se en demofilm av Bebisboken - klicka här>>

Läs mer:
Gratulationskort till nyfödd
Webbisar hos Bebisboken
Present till nyfödd
Nybliven mamma
Tips om dopdikter
Dopgåvor och Doppresenter
Doppresenter tips
Dopgåva Bebisboken Mitt första år bok
Mer om ämnet Doppresent
Bröllopsboken - perfekt bröllopspresent
Bröllopsgåva
Fotobok och fotoböcker

Bebisboken på andra språk:
Vill du ge bort Bebisboken till någon som vill göra en bok på danska, norska, finska eller engelska - då kan du köpa våra presentboxar till Bebisboken på andra språk:

Din babybog
Bebisboken på danska

Min babybok
Bebisboken på norska

Bookaboutbaby.com
Bebisboken på engelska
Vauvakirja.com
Bebisboken på finska

Andra gör-det-själv böcker:
Allaminaresor.se
Samla alla dina resminnen i en bok
Tillminabarnbarn.se
För senioren som vill göra boken om sitt liv, ett kul och kreativt projekt, en minnesskatt att bevara för barn och barnbarn!
Bröllopsboken.se
Den kompletta minnesboken från ditt bröllop!
Mittar.se
Gör en egen årsbok!

© www.bebisboken.se | Mirago Media AB

Tvättråd för småbarnsföräldrar

Efter födseln av det första barnet i en familj så ligger ofta allt fokus helt plötsligt på det nya tillägget i familjen och det är många nya vanor och rutiner som brukar introduceras i samband med en babyfödsel. Det ska tvättas, göras välling, badas, bytas blöja och mycket mer - listan är lång på saker som tillkommer i samband med en födsel.

En sak som det garanterat blir mer av när det finns en bebis i hemmet är tvätt - det ska tvättas lakan, bebisfiltar, handdukar, bebistvättlappar och även tygblöjor om de används. Ett dilemma som många föräldrar konfronteras med är vilket tvättmedel som bör användas och hur man bäst får bort fläckar som lätt uppstår: Alla föräldrar vill använda ett så milt och skonsamt tvättmedel som möjligt för bebiskläder och textilier, men samtidigt bli av med eventuella fläckar på ett enkelt och effektivt sätt.

Vi har sammanställt en lista med tips på hur du bäst tar hand om bebiskläder och andra textilier för din baby! Spara tid och energi genom att följa de här enkla råden:

" Tvätta allt före användning - Barn och bebisar har som bekant känslig hy. Därför är det viktigt att alltid tvätta bebiskläder innan de används för första gången, eftersom att kemikalier och andra ämnen från klädtillverkningen ibland kan finnas kvar i tyget när plaggen kommer ut till försäljning. Dessa försvinner bäst genom maskintvätt med tvättmedel för känslig hy (s.k. allergianpassat tvättmedel). Läs tvättlappen och kontrollera alltid tvättsymbolerna för att försäkra dig om att du tvättar babykläderna på bästa sätt! Här finns en bra guide till tvättsymboler om du är osäker på vilken symbol som betyder vad.

" Tvättgrader - Bebisfiltar i bomull, bebislakan, tvättlappar och handdukar bör alla tvättas med allergianpassat tvättmedel i lämpligt tvättprogram i tvättmaskinen. För en förstagångstvätt så ska det räcka med 30 eller 40 grader, men vill du vara riktigt säker på att eventuella bakterier försvinner så ska du tvätta i minst 60 grader, helst 80, som rekommenderat av en dansk studie gjord av Rådet för Bättre Hygien år 2011. Om din bebis till exempel råkat bli sjuk eller har spytt lite så är det bra att tvätta så varmt som möjligt för få bort alla bakterier.

" Fläckar - En sak som garanterat ökar med en bebis hemma är fläckar. Vare sig det gäller välling, babymat, mjölk, blöjor som har läckt eller andra typer av fläckar, så kommer bebisperioden att vara full av olika typer av fläckborttagning. Viktigt att komma ihåg när det gäller all fläckborttagning är att behandla fläcken så snabbt som möjligt! Ju snabbare du hinner komma åt fläcken, desto lättare kommer den att vara att få bort. Ett enkelt knep för att få bort många fläckar är att blötlägga plagg och textilier i vatten blandat med lite tvättmedel innan de tvättas i tvättmaskinen. För svårare fläckar så kan ett bra fläckborttagningsmedel göra susen om det appliceras på plagget eller tyget före maskintvätt.

" Oparfymerade tvättprodukter - Undvik mjukmedel och tvättprodukter som är parfymerade eller innehåller färgämnen. Håll utkik efter eventuella allergiska reaktioner på ditt barn som skulle kunna vara orsakade av för starka tvättprodukter och kontakta en doktor om utslag skulle uppstå. Lösningen kan vara så enkel som att skölja tvätten en extra omgång, men det är alltid att rekommendera att kolla upp med läkare eller vården för att försäkra dig om att utslagen är ofarliga.

" Sköljmedel gör plaggen mjukare mot huden - För att göra bebiskläderna och alla andra textilier som ska komma i kontakt med din bebis mjukast möjligast så är det alltid bäst att använda ett milt och oparfymerat sköljmedel för extra mjukhet.

" Undvik handtvättskläder - Gör det enkelt för dig genom att köpa bebiskläder, filtar och andra textilier som kan tvättas i maskin. Det kommer att spara dig både tid och energi, något som du vill ha över för din lilla solstråle!

" Undvik yllekläder direkt på huden - ylle är varmt och gosigt, men kan som bekant kännas väldigt stickigt, speciellt mot små bebisars känsliga hud. Om du har ylleplagg, se till att alltid ha ett lager med bomullskläder under för att skydda din bebis hy från eventuellt obehag!
Barnets utveckling
Baby Shower kit
 

 

Fyll-i-bok-bebis | Present till nybliven mamma | Presentboken om mig | Present till nyfödd | Mitt första år bok
Skicka present till bebis
| Mitt första år med Bebisboken
Powered by Olark