Välj typ av konto och beställ aktiveringskod

Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
Bra tips för dig med barn och inför barnkalas
 

 
 

Se en demofilm av Bebisboken - klicka här>>

Läs mer:
Wij zijn goed in feestvieren
Børnefødselsdag tips
Partyspiele
PartyGames
Vi er best på fest!
 
 
 
 
Fyll-i bok för släktens äldsta:
Hos tillminabarnbarn kan man enkelt skriva en bok om sitt liv genom att fyll i och svara på frågor. En given bokstruktur och inspirerande frågor gör det enkelt. Ett kul projekt och en minnesskatt att bevara för barn och barnbarn!
 
 

Bebisboken på andra språk:
Vill du ge bort Bebisboken till någon som vill göra en bok på danska, norska, finska eller engelska - då kan du köpa våra presentboxar till Bebisboken på andra språk:

 

 

Blogg om barnkalas med allt vad det innebär
 

Andra gör-det-själv böcker:
 
Tillminabarnbarn.se
För senioren som vill göra boken om sitt liv, ett kul och kreativt projekt, en minnesskatt att bevara för barn och barnbarn!
 
 

© www.bebisboken.se | Mirago Media AB

Första barnkalaset

Efter ett år har det hänt mycket sedan bebisen föddes. Känner man sig redo så bjuder man inte till kalas för de närmaste vännerna och familjen. Många föräldrar väljer dock att vänta till 2 eller 3 års födelsedagen innan det blir dags för första riktigta barnkalaset med andra barn. När barnen är 2-3 år bör man hålla det enkelt utan för mycket aktiviteter på barnkalaset. Det räcker oftast att man träffas några timmar och låter de vuxna prata ikapp. De små barnen är mer med som åskådare utan att ta någon plats att tala om i sammanhanget. Fiskdamm brukar vara en bra barnkalaslek när barnen är en i den lägre åldern.

4-årskalaset

När barnen fyller 4 händer något fint. De är mer självständiga och kan interager mycket mer än tidigare och de är redo för barnkalas med roliga aktiviteter utan föräldrarnas närvaro. Här börjar det bli dags att överge fiskdammen och mer gå över till skattjakter som lekar till barnkalaset.

Inbjudningar till barnkalas

Inför varje barnkalas behöver man skicka ut inbjudningar till föräldrarna och barnen som man vill bjuda in. För köpte man kort och skrev alla namn och inbjudningstexten förhand. Idag väljer fler och fler att skicka inbjudan digitalt antingen via sms eller mail eller via sociala medier. Sms är väldigt praktiskt men det blir kanske lite svårt att förmedla en festligt intryck med ett enkelt text meddelande. Därför att Grapevine utvecklat en app som gör att du designar egna inbjudningar i appen med fina bilder från bildarkiv eller så kan du ladda upp en egen bild och ha som grund till inbjudningskortet. Sedan skriver du in texten för inbjudan och väljer datum och plats. Den grafiskt fina inbjudan skickas sedan via appen och sms och leder till en sida där gästen inte bara ser din fina inbjudan med text och bakgrundsbild men gästen kan också ge besked direkt om den kommer eller ej. Du som skickat alla inbjudningar ser också vilka som kommer och vilka som tackat nej.

Betydligt mindre avstämingar än när man skickar barnkalas inbjudningar på annat vis då gästlistan uppdateras automatiskt i appen. Appen heter Grapevine Party Invitations och finns både för IOS och Android telefoner.


 

4 sorters gratis inbjudningskort

 

Firafest med tips på allt från kalaslekar, kalasinbjudningar och mat till barnkalas


Bra tips på kalaslekar för barn mellan 3 år och 13 år hittar man hos firafest.se. De tipsar både om inbjudningar till kalas samt bra lekar för kalas inomhus såväl som kalas utomhus. Vill du kanske slå till på ett temakalas så har de även tips på det med allt från Detektivkalas till vildavästernkalas eller ett prinsesskalas. Oavsett vilken sorts kalas du är ute efter så har firafest också goda och smidiga tips på barnkalasmat och snacks till kalset. Läs mer om firafest och deras tips på kalaslekar, inbjudningar och mat till barnkalas här.

Goodies erbjuder gratis pyssel och roliga lekar till barnen för utskrift direkt. Perfekt för dig med barn eller barn i din närhet.

Goodies har funnits i över tio år och är väl etablerad hemsida där både föräldrar och förskolor enkelt kan hitta gåtor för barn, frågesporter, olika pyssel och tipspromenader som man snabbt och enkelt skriver ut och använder direkt. Det finns även personliga sagor där namnet på barnen skrivs in och det infogas i en saga som man skriver ut och läser upp för barnen som då är en del av sagan.
Här hittar du pyssel och roliga uppslag hos goodies.nu