baby shower

BESTÄLL NYTT KONTO PÅ BEBISBOKEN>>
Välj typ av konto och beställ aktiveringskod
SKAPA KONTO med aktiveringskod>>
Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
KÖP BEBISBOKEN I PRESENTASK>>
Ge bort Bebisboken i present i exklusiv presentask.
LOGGA IN PÅ BEBISBOKEN>>

Bloggvänner
Barnkalasbus
Barnkalas på bloggplatsen
Barnkalas hos Goodies till barnen
Barnkalastips
 
kalas 4-åringar
Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen!
Detektivmysteriet för 4-6 år>>

När är halloween?

En av de vanligaste sökningarna i oktober är just "När är Halloween?
Enkelt svar på det är att det alltid är den 31 oktober men sedan spelar ju andra bitar in när det gäller halloweenfest.Lekar till halloween. Om det tex är en måndag som 2016 så blir det ju bäst om man har halloweenfest fredag eller lördag då måndagen inte är en bra dag för fest.
Här hittar du allt inför Halloweenfesten.

 
Mer om barnkalas
Barnkalas 1-år
2-årskalas
Barnkalas 3-år
4-årskalas
Barnkalas 5-år
Barnkalas 6-år
7-årskalas
Barnkalas 8-år
9-årskalas
Barnkalas 10-år
 

Läs mer:
Gratulationskort till nyfödd
Webbisar hos Bebisboken
Present till nyfödd
Nybliven mamma Mors dags tips fira så här
Tips om dopdikter
Dopgåvor och Doppresenter
Doppresenter tips
Dopgåva Bebisboken Mitt första år bok
Mer om ämnet Doppresent
Bröllopsboken - perfekt bröllopspresent
Bröllopsgåva
Fotobok och fotoböcker

Bebisboken på andra språk:
Vill du ge bort Bebisboken till någon som vill göra en bok på danska, norska, finska eller engelska - då kan du köpa våra presentboxar till Bebisboken på andra språk:

Din babybog
Bebisboken på danska

Min babybok
Bebisboken på norska

Bookaboutbaby.com
Bebisboken på engelska
Vauvakirja.com
Bebisboken på finska

Andra hemsidor
Se värdet av ditt hustak. Ta testen och se hur mycket el du kan producera. Testen tar en minut och är gratis.Visst hade det varit fint med en passiv inkomst på mellan 5000 kr och 10000 kr per år? Se hur mycket du får från ditt tak. Solceller kalkyl
Allaminaresor.se
Samla alla dina resminnen i en bok
Tillminabarnbarn.se
För senioren som vill göra boken om sitt liv, ett kul och kreativt projekt, en minnesskatt att bevara för barn och barnbarn!
Bröllopsboken.se
Den kompletta minnesboken från ditt bröllop!
Mittar.se
Gör en egen årsbok!
 
Schnitzeljagd oder Schatzsuche?
Om Baby Shower på danska

 
© www.bebisboken.se | Mirago Media AB

Baby Shower - vad är det egentligen?

Att vara gravid behöver inte alltid vara en angenäm upplevelse, med illamående, svullen kropp och trötthet. Det är då vänner och familj träder in och skämmer bort den blivande mamman med en baby shower. Baby showern, denna tradition som vi importerat från USA, låter den blivande mamman få träffa sina nära och kära och ha det lite mysigt tillsammans innan barnet kommer.
Ordna en Baby Shower
Baby shower är en amerikansk tradition som blir allt vanligare även i Sverige. Tanken från början var att mammor och blivande mammor skulle få ett tillfälle att dela med sig av erfarenheter mammor emellan. Med de amerikanska TV-seriernas intåg i vårt vardagsliv så har det blivit allt vanligare att man håller baby showers även i Sverige. En baby shower har man vanligen några månader innan beräknad födsel men man kan även ha det ganska snart efter det att den nya bebisen anlänt.

Ofta är det nära släkt eller vänner som arrangerar baby showern för den blivande mamman får vara i centrum utan att själv göra jobbet. Tidigare var det bara mammor som var delaktiga i en baby shower men i dagens lite mer jämnlika samhälle kan även papporna vara med. När bebisen är född brukar de nyblivna föräldrarna isolera sig från omgivnen en period för att först lära känna bebisen innan man träffar släkt och vänner, därför kan det vara mycket lägligt att hålla en baby hower för en väninna som väntar barn några månader innan det drar ihop sig till förlossning och passa på att umgås.
Baby Shower tips

Baby shower tips

Normalt sett brukar man inte bjuda på några större måltider på en baby shower, utan kanske bara fika eller lite plockmat. Tanken är ju att man ska göra det enkelt för den som går i väntans tider och kan man ordna en plats som inte är den blivande mammans hem så är det att föredra, annars kanske hon står där med disken och städningen efteråt och det är ju inte alls tanken. Vännerna ordnar med mat så att det blir så enkelt som möjligt för den blivande mamman.

En Babyshower brukar också innehålla lite roliga aktiviteter och lekar som kretsar kring den väntade bebisen och den blivande mamman. Vill man kan man cså välja ett team av något slag för Baby showern men ofta räcker temat "bebis" ganska långt.

Det är roligt om man kan hålla Baby showern hemlig för festens huvudperson, den blivande mamman, så att hon inte vet vad som ska hända. Roligt är det också om männsikor från olika delar av hennes liv finns med, släktingar, kompisar och arbetskamrater. Men det beror ju också på hur stort man vill göra det hela, man kan också hålla en enkel babyshower bara i kompisgänget.
Mat på babyshower
 
 
Inbjudningskort Baby shower
Fina e-inbjudningskort till Baby showern!
Skicka på grapevine.nu

Att bjuda in till Baby Shower

Om baby showern är en hemlighet för den blivande mamman kan hon naturligtvis inte hjälpa till med en gästlista. Då får ni som anordnar baby showern hjälpas åt och brainstorma kring vem som borde bli bjuden. Försök att inte glömma något för det vore ju pinsamt. Gå igenom den blivande mammans släkt, gamla skolkamrater, kollegor och andra bekanta för att inte missa någon. Ni kan säkert få bra hjälp från den blivande pappan.

Ni som anordnar baby showern får självklart bjuda in både gamla och unga, killar och tjejer, vuxna och barn; så länge det är människor som den blivande mamman vill ha omkring sig.

Ni kan självklart skicka inbjudningar med posten, men ibland är det enklare att skicka mail.
Här hittar du fina e-kort att använda för att bjuda in till Babyshower>>

Baby shower - lekar & aktiviteter

En traditionell Baby Shower ska innehålla lite lekar och aktiviteter som kretsar kring den blivande mamman och den väntade bebisen. Man kan göra lite gissningslekar, där man eventuellt skriver ner resultatet, och ser när bebisen väl anlänt vem som vann eller kom närmast. Gissa på barnets längd, vikt, kön (om man nu inte redan vet det) och på vilket datum bebisen bestämmer sig för att anlända. Man kan också gissa omkretsen på den gravida magen, och mäta för att se vem som kommer närmast med sin gissning.

Det är också roligt att ha olika typer av frågesporter och quiz och kanske någon test för den blivande mamman och alla närvarande om vad man egentligen vet om det där med småbarn.

Hos grapevine.nu hittar du ett färdigt paket med uttömmande tips och idéer om hur du ordnar en Baby Shower och också färdiga lekar och aktiviteter - bara att skriva ut och använda!

Färdiga tips till babyshowern
Allt du behöver för att ordna en lyckad Baby Shower - enkelt för dig och ett minne för livet för din väninna!
Ladda ner på: www.grapevine.nu
Gissa omkretsen på magen - en typisk Baby shower aktivitet

 


Baby shower presenter?
Vid en babyshower ger man traditionellt en gåva till den blivande mamman och bebisen. Allt som passar till en nyfödd bebis passar som present. Kläder, leksaker, en mysig filt... Vissa saker är mer populära som gåvor än andra. Här är några tips på bra presenter:

Hoppstol
Bra och rolig pryl både för bebisen och föräldrarna. Bebsien kan få röra på sig och träna styrka i rygg och ben medan föräldrarna kanske kan få ett och annat praktiskt gjort med barnet underhållet en liten stund.

Elektronisk barnvakt
Bor man lite större kan en elektronisk barnvakt vara bra för nervösa föräldrar, då hör man om bebisen vaknar i rummet på övervåningen även om man sitter ute i trädgården.

Babysitter
Alla bebisar tycker olika men de flesta vill vara MED! De vill se vad som händer och känna sig delaktiga. En Babysitter är då ett bra sätt för bebsien att få vara med innan han / hon själv kan sitta. Med en Babysitte rkan man placera bebsien i händelsernas centrum så att de ser och inte riskerar att hamna i skymundan liggande på en filt - det brukar höras...

Babygym
Ett Babygym är ingen träningsapparat utan en mjuk dyna med olika dekorationer som kan aktivera, skaer som prassalr, med speglar och saker som hänger som man kan slå på eller sparka på så att de rör sig. Otroligt spännande m man är sådär 3-4 månader.

Sängkläder
Det finns så otroligt mycket söta sängkläder till spjälsängen! En trevlig och ofta mycket uppskattad present. Extra lakan och sängkläder går alltid åt till små bebisar. Är du händig, köp ett fint vitt örngott och brodera själv något som passar, elelr ge bort med löftet att bebisen får sitt namn broderat då det är bestämt!

Bärsjal eller bärsele
En bärsjal är perfekt till den lila bebisen. Efter att i nio månader gungat i mammas trånga mage, finsn det inget som inger säkerhet så som att få gosa i en bärsjal hos mamma elelr pappa, där man kan lägga sitt lilal öra mot bröstet och höra förälderns hjärta slå - precis som det ska vara. När bebisen är lite äldre är utsikten från en bärsele ett perfekt sätt att upptäcka världen!

Badset
Gör ett fint badset till bebisen. Fyll en badbalja med en fin handduk med huva, babyschampo, babyolja och en skön creme. Glöm inte badankan!

De första böckerna
Börja på barnboksbiblioteket genom att ge bort några klassiska småbarnsböcker, det finns också jättefina antologier som passar utmärkt till det lilla barnet. En fin sångbok är något som både barn och föräldrar säkert uppskattar. Även den lilla nyfödda bebsien älskar att höra mamma elelr pappa sjunga - och föräldrarna kan säkert behöva fsächa upp minnet vad gäller en och annan sångtext.

Middagsleveranser!
Alla som fått en första bebis vet hur omtumlande det kan vara och hur svårt det är att få vardagen att flyta på under de första förvirrade veckorna. Ordna med lite vardagshjälp till föräldrarna. Ge själv bort eller ordna en grupp av de riktigt närstående, som fixar middagar med hemleverans till de nyblivna föräldrarna. Tex hjälps tre personer åt och lagar en enkel middag var tredje dag och levererar på så sätt en middag hem till de yblivna föräldrarna tex de först nio dagaran de kommit hem med bebisen - garanterat uppskattat!

Barnvaktscheckar
För en blivande mormor, farmor, faster eller morbror kan 10 timmar egentid vara den absolut bästa presenten. Gör checkar sm alla berättigar till en timme barnvakt, då du tar med den lilla bebisen på en promenad i vagnen medan de nyblivna föräldrarna kan passa på att ta en dusch i lugn och ro, läsa en tidning eller (mest troligt) sova.

Bebisboken!
Bebisboken är ju naturligtvis också en perfekt Baby Shower present. Redan innan bebisen anlänt kan den väntande mamman börja fylla i bebisens bok, tex sidor om graviditeten, förädrarna, mor- och farföräldrar och ladda upp ultraljudsbilderna. Bebisboken.se är den mest flexibla bebisboken på marknaden, här väljer den som gör boken fritt bland ett antal sidor, det finns massvis med plats att skriva om vardagen om man vill, och man bestämmer själv hur omfattande boken ska bli. Det finns också sidor som passar alla typer av familjer.
Läs mer om hur du beställer Bebisboken som present nedan!

4-årskalas skattjakt
Skattjakt: Djungelmysteriet
Skattjakt för alla äventyrare! Barnen får ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt! Ett äventyr fyllt av spännande utmaningar, gåtor som måste lösas och möten med djungelns vilda djur! Allt du behöver ingår - lägg bara till en gnutta fantasi!
Djungelmysteriet 4-6 år>>
barnkalas 4 år
Skattjakt: Superhjältemysteriet
Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. En skattjakt som "gör" hela superhjältekalaset. Du får allt som behövs och fixar enkelt det hela på mindre än en halvtimme. Ett kalas barnen aldrig glömmer!
Superhjältemysteriet för 4-6 år>>
4 års kalas lekar
Piratskattjakt: Skattjakt på de 7 haven
Ordna piratkalas med spännande skattjakt! Låt de små piraterna ge sig ut på äventyr på de sju haven! På vägen mot skatten ska knepiga gåtor och spännande uppdrag lösas. Du får allt du behöver för att snabbt och enkelt ordna denna superroliga skattjakt med pirattema!
Piratskattjakt för 4-6 år>>

 


inbjudningskort gratis
Mer tips om barnkals hittar du hos barnkalas specialisten grapevine. Barnkalas
Barnkalas är årets höjdpunkt för barnen bortsett från julafton.