Present till kalas och födelsedag

Ibland kan det vara en smart idé att ta med en festlek istället för en present till ett kalas eller en födelsedagsfest. Många värdar och värdinnor uppskattar när någon av gästerna tar sig an att leda en lek med de andra gästerna. Det är ju frihet med ansvar när man gör det så man bör ju också tänka på att festleken stämmer med vad värden eller värdinnan förväntar sig.
Man bör ha i åtanke om vad det är för födelsedagsfest samt vad gästerna kan känna sig bekväma med att göra så man inte går över en massa oskrivna gränser.
Festlekar som present gör sig bäst när man använder sig av redan testade lekar och som man vet kommer bli bra i sammanhanget.
Här finns lite bra referenssidor där du kan både läsa på om vad man bör tänka på när man väljer festlekar men också då hemsidor som säljer färdiga festlekar.

Lekar till barnkalas eller så kallade kalaslekar

Varje år föds runt 120 000 barn i Sverige och de följande 18 år ska de och de andra barnen som fötts åren innan och efter också fira födelsedag varje år.

Det finns ett enormt behov av kalaslekar och nya roliga idéer på upptåg att ha på barnkalas och kalas. Vill du överraska barnen och erbjuda helt nya och mycket roliga
lekar så gäller det att grundligt läsa på för att kunna välja några vettiga kalaslekar till just ert barnkalas.
Här är en bra sida för att läsa på vilka kalaslekar som är inne och är populära.
http://kalaslekar.tripod.com/

Inbjudningskort och inbjudningar till kalas och fester

Inbjudningskort och att skicka inbjudningar är ett ständigt återkommande behov som man gärna vill ha en enkel, snygg och effektiv lösning som helst ska vara snabb och gratis.
Därför är det mer och mer populärt att använda appar och elektroniska lösningar både för att skapa inbjudningarna och inbjudningskort men också för att skicka iväg dem till gästerna.
Det blir snyggt, det är snabbt och enkelt att hålla reda på vem som svarat att de kommer eller ej och vem som inte svarat på inbjudan till festen eller kalaset.
Desstum är det gratis. Helt klart kommer de bli mer och mer populärt när det här sprider sig.

inbjudningar till kalas och fester

Bra bloggar och sidor som tipsar om recept på festmat, inbjudningar, festlekar, barnkalaslekar och dekorationer inför kalas och fester.

Firafest.se Genomarbetade artiklar med nya och fräscha tips på mat och lekar till många olika sorters fester och kalas.
Goodies till barnen Pyssel till barn, roliga gåtor och frågesporter att ladda ner och skriv ut gratis samt många bra artiklar och tips inför barnkalas. Personliga sagor att skriva ut och mycket mycker mer.
Barnkalasbus. Mammablogg som fokuserar på barnkalas och många bra praktiska tips inför barnkalaset.

Barnkalastips Blogg om allt om barnkalaset för barn mellan 4-13 år.